Aké sú príčiny zlého espressa?

  • 0

Aké sú príčiny zlého espressa?

Category : Uncategorized

Aké sú príčiny zlého espressa?

Na Slovensku existuje niekoľko stoviek kaviarní, ale len hŕstka z nich ponúka skutočný kávový zážitok. Je smutné, že si ľudia dokážu spraviť na lacnom kávovare lepšie espresso, než aké dostanú v kaviarňach. Všetky kávové firmy a dodávatelia kávy by mali zaučiť personál kaviarne ako pripraviť hlavné kávové nápoje a ako sa starať o kávovar, aby bola káva chuťovo a vizuálne vždy rovnaká. Bohužiaľ to mnoho kávových firiem zanedbáva a tak zaujímavý koncept kaviarne zlyháva často na tom najdôležitejšom. Na káve. Preto naša spoločnosť  školí a kontroluje pravidelne personál aby priniesla pravý kávový zážitok z Talianskej kávy a pravú Talianskú kávovú kultúru do vašej kaviarne, reštaurácie či baru.

Možné príčiny:

-Ľudský faktor LENIVÝ A ZLE ZAPLATENÝ ČAŠŇÍK, ktorý robí svoju prácu len preto, ABY NEUMRELl OD HLADU vám dokonalé espresso určite nepripraví.

-Káva Ak kaviareň používa kávu, ktorá stála dlho na sklade, alebo je v mlynčeku, ktorý sa nedá hermeticky uzavrieť, tak káva zvetrá.

-Mlynček Dobré nastavenie mlynčeka je malé umenie. Je úplne vylúčené nastaviť mletie „ na oko“. Dobré kávové firmy majú meracie prístroje pomocou ktorých sa nastaví mlynček na dokonalé mletie pre daný tip kávy.

-Kávovar Majiteľ kaviarne by sa mal starať o to, aby bol kávovar pravidelne čistený. Je potrebné minimálne raz týždenne zregenerovať zmäkčovač vody, každý večer vyčistiť hlavy kávovaru pomocou prášku proti vodnému kameňu a raz za polrok vymeniť gumičky tesnenia a sprchy v hlave. Práca na pár minút, ale pravidelne to robí naozaj máloktorá kaviareň.

-Teploty Espresso by malo byť pripravené z vody, ktorá má 90 až 95 stupňov celzia. Malo by natiecť do predom nahriatej hrubostennej porcelánovej šálky so zaguľateným dnom.

Takže ak dostanete espresso, ktorá vyzerá INSTANTNÁ je niečo zlé z vyššie spomínaných faktorov. Kávu nesmiete podávať hosťovi a prečítajte si tento návod ešte raz !!!!!!!!!!!!! Prípadne požiadajte svojho kolegu (distributora kávy) o vysvetlenie aby ste sa aj vy nabudúce mohli tešiť zo skvele pripravenej kávy.


Leave a Reply