Warning: getenv() expects exactly 1 parameter, 2 given in /www/s/s/u74309/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-services/woocommerce-services.php on line 55
blog a pozbierané vedomosti - SS coffee

blog a pozbierané vedomosti

  |  0

dobré espresso. ako na to?

Každý kávový nápoj je pripravovaný z upražených a  pomletých kávovníkových zŕn. Prvé cielené rozdrvenie zŕn siaha do roku 1800. Od tohto roku počet zariadení na mletie, ale i prípravu kávy pribúdalo. Nevýhodou bolo, že tieto zariadenia boli určené na mletie vo všeobecnosti a tak sa často krát pomleté kávovníkové zrná miešali s makom, orechmi,

  |  0

Ako na prípravu frenchpressu?

Ako na prípravu frenchpressu? V domácnostiach známy a obľúbený French Press. Aká je jeho história a ako v ňom správne pripravovať kávu?  Vynálezcom je Francúz z oblasti Provence, ktorý veľmi rád spoznával svoju krajinu a ešte radšej si jej krásy vychutnal pri šálke dobrej kávy. Najčastejšie si ju pripravoval tak,

  |  0

káva z „koťoga“

Tentokrát sa po prvej sérii článkov z prostredia kaviarní a prípravy typických „kaviarenských“ káv (espresso, ristretto, cappuccino, latte art), presúvame do domácností. Nasledujúce Kávové žurnály budú totiž venované príprave kávy doma. Pozrieme sa na spôsoby prípravy kávy, ktoré sú pomerne rozšírené, častokrát neveľmi zložité a pomocou ktorých sa nám podarí dosiahnuť túžený výsledok

Káva očami čísel.Viete, prečo sa Fínskym hokejistom tak darí?Unesiete jedno typické vrece kávy?Koľko káv si pripravíte z jedného kilogramu zrnkovej kávy?Kde je najstaršia kaviareň v Európe?Odpovede nielen na tieto otázky sa dozviete v nasledovnom súhrne faktov o káve:  Celosvetová produkcia kávy: 160 miliónov vriec.Hmotnosť jedného typického kávového vreca: 60 kg.Veľkosť svetového kávového biznisu:

Vaša čerstvá, vôňavá a práve zakúpená káva si vyžaduje rovnako starostlivé zaobchádzanie aké zrnkám venoval jej výrobca. Od času kúpy balíčka kávy je jej osud vo vašich rukách.Predtým ako pristúpite k príprave kávy, je dôležité, aby ste kávu správne skladovali. Je pár dôležitých drobností, ktoré je potrebné dodržať k tomu, aby ste ju

  |  0

Aké sú príčiny zlého espressa?

Aké sú príčiny zlého espressa? Na Slovensku existuje niekoľko stoviek kaviarní, ale len hŕstka z nich ponúka skutočný kávový zážitok. Je smutné, že si ľudia dokážu spraviť na lacnom kávovare lepšie espresso, než aké dostanú v kaviarňach. Všetky kávové firmy a dodávatelia kávy by mali zaučiť personál kaviarne ako pripraviť

No Comments

Post a Comment