Servis kávovarov

Bezstarostný balík servisu kávovarov

Máme pre Vás prichystané aj bezstarostné balíky služieb starostlivosti o kávovar či to v gastro alebo kancelárskej prevádzke. Nemusíte sa Viac starať o čistenie, regeneráciu, odvapňovacie cykly a nastavenie kávovarov či mlyncov. Každý kávovar máme v našom plánovači a navštívime Vašu prevádzku vždy včas. Už sa nemusíte starať o objednanie servisného technika. Náš systém Nás upozorní na servis u Vás podľa Vami vybraného balíka a rovno vyšleme servisného technika. Viac info na tel. 0944 000 500

S vývojom kávovej kultúry vo svete sa často stretávame s pojmom „zlé“ espresso. Väčšinou prvú vinu hodíme na zmes kávy. Viete však, že samotná káva za to často ani nemôže?

Ako prvé sa kontroluje tvrdosť vody. Aby sa espresso kávovar nezavápnil. Test tvrdosti vody trvá minútku. Keď test tvrdosti vody preukáže, že je potrebná výmena zmäkčovača vody alebo filtra (brita a pod.), vymeníme ho.

Zmäkčovačom vody si chránite espresso kávovar. Predlžujete životnosť espresso kávovaru. Ovplyvňujete chuť espressa a bohatosť cremy (peny).

Niektorí naši zákazníci si robia regeneráciu zmäkčovača vody sami. Trvá to cca hodinu. Iní chcú, aby sme regeneráciu zmäkčovača urobili v predstihu u nás vo firme a v kaviarni zmäkčovače len rýchlo vymeníme, ako to robia na Formule F1. Tým pádom ani na chvíľku neohrozujeme plynulý chod rušnej prevádzky.

Kontrola teploty hláv kávovaru. Extrakcia musí prebiehať pri 92-94 stupňoch Celzia.

Kontrola tlaku špeciálnym tlakomerom. Tlak musí byť 9-10 barov.

Vymieňame tesnenia na hlavách kávovaru. Tesnenia na hlavách espresso kávovarov časom stvrdnú a tým pádom sú nefunkčné. Vymeníme ho priamo u Vás na prevádzke.

Obrázok JPEG-D2017DC13E5A-1Vymeníme a kontrolujeme sitká na hlavách espresso kávovarov. Urobíme backflush. Vyčistíme a nastavíme kávový mlyniec k dokonalému espressu. Nepodcenujte kvalitu a čistenie mlynca, je to jeden doležitý prvok na chutnú kávu.  Naučíme Váš personál ako sa starať o kávovar pre jeho menšiu kazivosť, výdrž v dobrej kondícii a chutnú kávu.  Skontrolujete teplotu vody a tlak kávovaru počas extrakcie.

Obrázok JPEG-8E1538F9A915-1

Často sa vymieňa tesnenie na hlave kávovaru. Trvá to 10 minút. Naučíme vás, ako predĺžiť životnosť tesnenia. 

Obrázok JPEG-C7505BFD2D63-1

Čistenie zásobníka na zrnkovu kávu na mlynčeku. Hopper musí byť v perfektnom stave a čistučký, inak sa zákazníci otočia na opätku a odídu. Káva mlyniec a mlecie kamene časom zamastí, treba pravidelnú kontrolu a časté čistenie. Čistenie mlecích kameňov na mlynčeku na kávu pomocou granulátu alebo prípravku GRINDZ. Ak je potrebné kontroluje sa mletie mlynčeka a hrúbka mletia. Skúška správnosti je špičkové espresso.